Ligier


Legendaarisen F1-valmistajan mopoautomallisto kunnioittaa tehtaan pitkää ja voitokasta taivalta moottoriurheilun parissa. Ligier-mopoautot ovat 15 vuotta täyttäneelle tarkoitettuja autoja, joiden ajamiseen riittää kuljettajalta kevyen nelipyörän ajamiseen oikeuttava ajokortti (AM121-kortti).

Ligier-mopoauton ajaminen on äärimmäisen helppoa. Kaikki Ligierit on varustettu automaattisella variaattorivaihteistolla. Liikkeellelähtö ja muu ajaminen tapahtuu kuten automaattivaihteisella autolla. Ensin jalka jarrulle, sitten valitset vaihdekepistä, haluatko mennä eteen vai taakse, nostat jalan jarrulta, painat kaasua ja annat mennä.

Tässä kohtaa monet mopoauton kuljettajat kohtaavat niin sanotun ”kenguruilmiön” Tavallisessa mopoautossa varovaisesta kaasunpainalluksesta ei välttämättä seuraa mitään. Kun kuljettaja painaa voimakkaammin kaasupoljinta, auto ”loikkaa” äkkinäisesti liikkeelle. Pahimmassa tapauksessa päin seinää. Ligier ei loikkaa, koska Ligierin 492 DCI Revolution -mootorissa on ryömintätoiminto, jonka ansiosta liikkeelle lähtö tapahtuu aina tyylikkään sulavasti, ilman noloja loikkia.

Liikkeelle lähdön jälkeen variaattorivaihteisto pitää huolta välityksistä, eikä vaihdekeppiin tarvitse koskea. Kuljettaja voi kiinnittää kaiken huomionsa ajamiseen ja muun liikenteen seuraamiseen.